könyv OLIVER, JAMIE JAMIE FŐZŐISKOLÁJA - TANULJ MEG FŐZNI 24 ÓRA ALATT 5265 Ft |
OLIVER, JAMIE: JAMIE FŐZŐISKOLÁJA - TANULJ MEG FŐZNI 24 ÓRA ALATT
*Isten hozott a Főzőiskolámban! Sok olyan emberrel találkoztam már, akik azt mondták, sose lennének képesek megtanulni főzni, ezért nem is akarnak. Ehhez a könyvhöz ők adták az ötletet. Az ilyen gondolkodás úgy hat rám, mint bikára a vörös posztó, mert meggyőződésem, hogy az egyszerű házi koszt elkészítése alapvető emberi készség, és mindenkinek tudnia kell főzni, hogy képes legyen gondoskodni magáról, családjáról meg a barátairól. Megírtam hát ezt a könyvet, hogy egyszerűen és gyorsan megtanítsalak főzni � téged, vagy azt, akinek ajándékba adod. Kiválasztottam egy csomó receptet, csupa olyan ételt, amit mindenki szeret, és elmondom, illetve képek segítségével be is mutatom, hogyan lehet ezeket a lehető legegyszerűbben elkészíteni. Szinte kézen fogva vezetlek be a finom, ízletes ennivalók világába. Miért haboznál hát? Akár bátortalan kezdő vagy, akár gyakorlott szakács, aki egyszerűbb megoldásokat keres, engedd, hogy segítsek, és meglátod, milyen ínycsiklandó ételek kerülnek majd ki a k
könyv
ÁR: 185 Ft
Eredeti ár: 229 Ft
: A 100 LEGJOBB BABOS FINOMSÁG
*Babgulyás, csülkös bableves vagy a bográcsban rotyogtatott palóc leves -- csupa íz és energia. A bab a rideg körülmények között élők, nehéz testi munkát végzők elmaradhatatlan eledele volt. Az amerikai nyugatot meghódító telepesek, a farmerek, cowboyok el sem képzelhetők másként, mint megrögzött babfogyasztók. És ezt a szokásukat már az új hazában vették fel, ugyanis valódi bab Európában nem volt Amerika újrafelfedezését megelőzően. Amit itt babnak neveztek, az a lóbab (Vicia faba) volt. Ez később szinte teljesen kiszorította az Amerikából behozott kerti bab (Phaseolus vulgaris), amely az őslakósok legrégebbi kultúrnövényei közé tartozik. Mexikói régészeti leletek az i. e. 5. századból, Peruban az 1. századból tanúskodnak erről. ...
könyv
ÁR: 760 Ft
Eredeti ár: 950 Ft
*Vannak ,akik a klasszikus sütiket szeretik, és maradnak az almás piténél és a meggyes vagy barackos lepénynél, mások kiváncsiak az újra, például a pörkölt mandulás és a túrós almás süteményre. Egy azonban biztos: ha egy egész tepsivel sütünk, mindenkinek jut elég. ...
könyv
ÁR: 1280 Ft
Eredeti ár: 1600 Ft
SCHIFFER ANNA: UTÁLOK FŐZNI! ... DE SZERETEK ENNI ÉS ENNI ADNI
*A szerző Schiffer Anna nem hivatásos szakács. Lelkes anya, nagymama, aki újszerű szakácskönyvével azoknak szeretne segíteni, akiknek sem idejük, sem kedvük nincs a napi konyhai rutinhoz, viszont örömüket lelik abban, ha finom falatokkal lephetik meg szeretteiket. A kiadványt Sajdik Ferenc rajzai színesítik. ..
FRANK JÚLIA: BEFŐZÉS - LEKVÁROK , SAVANYÚSÁGOK, MÁRTÁSOK ,ITALOK
*A könyvben szereplő összes befőtt, lekvár és savanyúság már bizonyított, hiszen egy részük a nagymamám féltve őrzött régi receptje, más részük pedig újfajta, modern, de kipróbált készítmények receptje, sokuk a saját kísérletezésem eredménye. Receptkönyvem írásakor két dologra törekedtem: egyrészt a kiskerttulajdonosokra való tekintettel igyekeztem a kertben megtermő gyümölcsök és zöldségek tartósításának módját megadni, másrészt figyelembe vettem, hogy manapság semmi sem olcsó. Tehát amit csak lehet, érdemes ehetővé és eltarthatóvá tenni. Könyvem segítséget ad ahhoz, hogy a hétköznapi nyersanyagokat ünnepi csemegévé vagy kiegészítő fogássá varázsoljuk. ...